2022 szeptember elején egy érdekes demo projekt keretében a GeoX Ceglédbercel település címadatbázisát készítette el az alábbi szempontok szerint:

 
koordináta
koordináta pontossága
adatmélység
elérhetőség
BM (KEKKH)
×
ajtó
GeoX (Cím2 adatbázis)
interpolált
egész házszám
KSH
?
ajtó
×
Lechner Tudásközpont (EHA)
telek
ajtó
Magyar Posta
?
ajtó
×
Ügyfél adatbázis
?
ajtó
?

Noha a Magyar Posta és a KSH adatbázisa elég széles spektrumot lefed (lakott és nem lakott címeket egyaránt), nagy hátránya, hogy nem hozzáférhető. Másik hiányosságuk a koordináták pontossága.

támponti postaládák

Támponti postaládák

A KSH sem rendelkezik teljes körű koordinátákkal, mert a külterületek esetében nem fontos számukra az egyedi cím-koordináta.

A BM lakcímnyilvántartása kiváló forrás a lakott címek esetében, de semmilyen koordinátát nem tartalmaz, ellenben minden évben friss adatbázis áll rendelkezésre. Sajnos a nem lakott címekről sem tartalmaz információt.

Ügyfél adatbázisok közül az áramszolgáltatók adatai lehetnek a legteljesebbek, de . sajnos cím forrás szempontjából túl teljesek is. Minden pince-, garázssor szerepelhet benne, vagy az olyan speciális címek, mint térfigyelő kamerák, stb.”. Sokszor a címek tisztítása / felismerése is nehéz (pl. Dunaújváros, Béke körút 730 G21/188).