Kihívás

Ügyfelünk egy Magyarországon is aktív, vezető multinacionális szupermarket lánc. Kliensünknek jobb adatokra volt szüksége az ügyfeleiről, hogy a kiskereskedelmi piacon a konkurenciával szembeni versenyképességét megőrizze. Szükségük volt egy módszerre, amely az üzlet helyszínekből adódó erősségeket, hiányokat és lehetőségeket meghízhatóan feltérképezi, amihez külső szakértők bevonása mellett döntöttek.

Megoldás

Ügyfelünk a GeoX mellett döntött a kimagasló lokációs adataink miatt. Szakértőink segítettek definiálni a legfontosabb részletesen vizsgálni kívánt kritikus indikátorokat:

  1. Gyalogos és autós elérési zónák mindegyik szupermarketre számítva
  2. Lakosság számok az így definiált zónákba
  3. Háztartásszám mindegyik zónára számolva
  4. Vásárlóerő mindegyik zónára számolva
  5. Versenytársak jelenléte mindegyik zónában

A GeoX elemzői a DSMMátrix, a 100×100, és POI adatbázisokat használták fel az egyedi üzleti GIS megoldáshoz, ami a fenti kérdésekre adott részletes választ. Megoldásunk egyedi, egyszerűen átlátható és megérthető áttekintést nyújtott egy összetett problematikára. Kliensünk számára a részletesebb információk ügyfelei szocio-demográfiai összetételéről és versenytársak helyzetéről jobb és adatalapú üzleti döntéshozatalt tett lehetővé.