Kihívás

Kliensünk a világ egyik vezető gyorsétteremláncának üzemeltetője. A potenciális helyszínek elbírálásához sztenderdizált metodológiával rendelkezik, amelyhez a magyar operáció országspecifikus változókat szeretett volna hozzáadni. Olyan GIS megoldást kerestek, amely megfelel a globálisan egységes vállalti követelményeiknek, ugyanakkor elég flexibilis, hogy az országspecifikus igényeket is kielégítse.

Megoldás

A GeoX szolgáltatási mellett döntöttek a nálunk elérhető adatok gazdagsága és nagyfokú rugalmasságunk miatt, amellyel szolgáltatásaink az egyedi igények kezelik. A GeoX csapat a megrendelőnk által meghatározott távolságokra készített elérési idő térképeket mindegyik kijelölt helyszínre. Az elérési zónákon belül részletes demográfiai adatokat adtunk, meghatározott korcsoportok szerinti lakosságszámot, vásárlóerőt, versenytársak számát és egyéb POI-kat. Ezeket a változókat a meglevő termékeinkre, a DSMMátrix, 100×100, és a POI adatbázisra támaszkodva tudtuk nyújtani. Megrendelőnk kíváncsi volt, hogy potenciális ügyfelei milyen típusú lakóépületben laknak, külön kiemelve a lakótelepeket. A 100×100 adatbázis kiemelkedően gazdag adattartalmának köszönhetően ezekre is tudtunk információt szolgáltatni

A GeoX megoldása lehetővé tette megrendelőnk számára, hogy részletesebb és még inkább adatalapú információkkal rendelkezzen ügyfeleiről, meglevő helyszínei gyengeségeiről és erősségeiről, hozzájárulva a jobb üzleti döntéshozatalhoz.